Kotivakuutus ▶

*Tätä sivua päivitetään*

Jo ennen muuttoa on suunnitella kotivakuutus kuntoon uuden asunnon osoitteeseen. Muutossa voi sattua kaikenlaista, jolloin kotivakuutus antaa turvaa vahingon sattuessa myös muuton yhteydessä.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Jos kotimuutossa rikkoutuu esimerkiksi taulutelevisio, niin kotivakuutus saattaa korvata sen, mikäli olet ottanut irtaimistolle niin sanotun laajan turvan. Kotivakuutus on usein muuttaessa voimassa kodissa että sen ulkopuolella muuttoajankohtana.

Useimmat vakuutusyhtiöt tulevat vastaan muuttopakkauksessa ja muutolaatikoiden kantamisen yhteydessä sattuneita vahinkoja.

Jos kotivakuutuksessa on niin sanottu suppea turva, voi korvaaminen olla rajoitetumpaa näissä tapauksissa. Vahinkotilanteessa kannattaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön.

Kotivakuutus ei pääsääntöisesti korvaa henkilövahinkoja, vaan näille tarvitset erilliset vakuutuksen.

Mitä muuttopalvelun vakuutus yleensä korvaa?

Useimmiten muuttopalvelulle on ainakin vastuuvakuutus ja lakisääteinen tiekuljetusvakuutus.

Muuttopalvelun vastuuvakuutus korvaa muuttopalvelun aiheuttamat vahingot kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot.

Tieliikennevakuutus taas korvaa muuttopalvelun kuljetuksen aikana tapahtuneet vahingot sekä muuttotavaroiden mahdolliset katoamiset.

Onko kotivakuutus muutossa voimassa uudessa ja vanhassa osoitteessa?

Kotivakuutus on voimassa useimmissa tapauksissa sekä uudessa että vanhassa osoitteessa muuton aikana. Tämä edellyttää että olet tehnyt päivittänyt kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen ennen muuttoa. Muuton yhteydessä kotivakuutus kattaa sekä uuden että vanhan osoitteen jopa viikkoja tai jopa kuukauden.

Tarkemmat tiedot selviävät aina oman kotivakuutuksesi vakuutusehdoista.

Sivuston viralliset ja lakisääteiset sivuston rekisteriselosteet löydät täällä.