Sähkösopimus ▶

Sähkösopimuksen muuttoilmoitus kannattaa tehdä saman tien, kun tiedät uuden osoitteesi ja muuttopäivän. Näin uudessa kodissa on muuttaessasi sähköt valmiina heti muuton yhteydessä ja saat sähkölaitteet käyttöön. Kun teet muuttajan sähkösopimuksen, hoitaa uusi sähköyhtiö puolestasi kaikki käytännön asiat: aikaisemman sähkösopimuksen irtisanomisen ja uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseesi.

Varmista sähkösopimus uuteen osoitteeseen ja valitse tarjous:

Muuttoilmoitus sähköyhtiöille – helposti netissä

Muuttoilmoitus sähköyhtiölle onnistuu helposti verkossa muutamassa minuutissa sähköyhtiön verkkosivustolla. Usein sen täyttämiseen netissä menee vain 2 – 3 minuuttia kokonaisuudessaan. Suositeltavaa on tehdä muuttoilmoitus sähköyhtiölle vähintään 3 arkipäivää ennen muuttoajankohtaa. Jos olet liikkeellä ihan viime tinkaan, kannattaa varmuden vuoksi myös soittaa web-tilauksen jälkeen sähköyhtiön asiakaspalveluun ja varmistaa asia.

Muutto on otollinen ajankohta tarkistaa oma sähkösopimus ja kilpailuttaa se edulliseen hintaan. Vaikka aikaisempi sähkösopimuksesi olisi määräaikainen, voit vaihtaa sen muuton yhteydessä halutessasi toiseen sähköyhtiöön, kun teet muuttajan sähkösopimuksen.

Vertaile ja tee muuttoilmoitus sähköyhtiölle netissä

Tältä sivulta löydät linkit helposti sähköyhtiöiden ajankohtaisiin tarjouksiin! Poimimamme tarjoukset sopivat Sinulle, oletpa muuttamassa sitten kerrostaloon, rivitaloon, omakotitaloon tai vaikkapa kesämökille!

Sähkömittari.fi auttaa vertailemaan sähkösopimukset eri sähköyhtiöistä parilla klikkauksella. Hyödynnä ajankohtainen etu:

Kiinteähintainen vai pörssisähkö?

Kiinteähintaisella sähkösopimuksella voit kiinnittää sähkösopimuksen hinnan tietylle aikajaksolle, esimerkiksi vuoden määräaikaisella sopimuksella. Tällöin tiedän ennakkoon, mikä sähkön hinta on läpi vuoden. Kiinteä hinta tuo mielenrauhaa ja turvaa, eikä asiaan tarvitse kiinnittää sopimuskaudelle sen enempää huomiota.

Pörssisähkösopimuksen hinta määräytyy joka tunti Pohjoismaisessa sähköpörssissä, ja sähkön hinta vaihtelee markkinatilanteen mukaan. Tällöin saat sähköä ns. tukkuhintaan lisättynä sähköyhtiön välitysmaksulla per kwh. Tavallisesti pörssisähkön hinnat nousevat, kun kysyntä on kovimmillaan, esimerkiksi kylminä pakkaspäivinä ja päivisin hinta on kalliimpaa kuin yöaikaan.

Kuinka nopeasti sähköyhtiö kytkee sähköt?

Sähköyhtiö saa päälle sähkösopimuksen uuteen asuntoon nopeasti, jos sopimuksen tekee arkipäivänä maanantai-perjantai.

Viikonloppuna sähköjen päälle kytkentä ei yleensä ole mahdollista vaan voi joutua odottamaan seuraavaan arkipäivään, kuten myös juhlapyhinä joutuu usein odottamaan arkipäiviin.

Sähkösopimus kannattaa tehdä siis pian, kun uusi osoite on tiedossa.

Tutustu eri sähkösopimuksiin, ja löydä itsellesi sopivin!

Muista muuttaa myös laajakaista uuteen osoitteeseen!

Sivuston viralliset ja lakisääteiset sivuston rekisteriselosteet löydät täällä.