Laajakaista ▶

Laajakaista ja muuttoilmoitus

Muutto tulossa? Ei hätää, varmista vain että muuttoilmoitus laajakaistaa varten ja internet toimii heti muuttaessasi. Muutto on myös oiva aika kilpailuttaa laajakaistasopimuksesi. Joissakin taloyhtiöissä on käytössä taloverkko, jolloin perustason yhteys saattaa olla maksuton ja nopeammat yhteydetkin tavallista edullisempia.

Kannattaa tarkistaa laajakaistatarjoukset uuteen osoitteeseesi kaikilta teleoperaattoreilta:

Laajakaistan tilaus uuteen kotiin kannattaa tehdä mahdollisimman pian, kun uuden kodin osoite ja muuttopäivä ovat tiedossasi. Näin vältyt turhautumiselta ilman toimivaa internet-yhteyttä, kun olet jo muuttanut.

Kannattaa muistaa, että uusi osoite ei päivity automaattisesti operaattorille. Sinun tulee siis ilmoittaa muutosta aina erikseen.

Muutto on otollinen ajankohta tehdä laajakaistan vertailu ja kilpailutus varmistamalla, että uuteen osoitteeseen saat sopivimman laajakaistan.

Kerrostaloasuntoon muuttaessa osassa taloyhtiöissä laajakaista tulee maksutta, niin sanottuna taloyhtiölaajakaistana. Jos maksuton laajakaista löytyy, sen nopeus on useimmiten 10 MB/S ja sen saa päivitettyä edullisesti tätä nopeammaksi. Näet teleoperaattoreiden sivuilta, mikä on tilanne oman taloyhtiösi kohdalla:

Muutto on hyvä aika kilpailuttaa laajakaista myös, vaikka edellinen laajakaistasopimus olisi määräaikainen.

Kilpailuttamalla netissä laajakaistan voit muutamassa minuutissa säästää jopa satoja euroja vuodessa!