Laajakaista ▶

Muutto tulossa? Ei hätää, varmista vain että muuttoilmoitus laajakaistaa varten ja internet toimii heti muuttaessasi. Muutto on myös oiva aika kilpailuttaa laajakaistasopimuksesi. Joissakin taloyhtiöissä on käytössä taloverkko, jolloin perustason yhteys saattaa olla maksuton ja nopeammat yhteydetkin tavallista edullisempia.

Kun muutat, tarkista laajakaistamahdollisuudet uuteen osoitteeseesi teleoperaattoreiden sivuilta:

Laajakaistan tilaus uuteen kotiin kannattaa tehdä mahdollisimman pian, kun uuden kodin osoite ja muuttopäivä ovat tiedossasi. Näin vältyt turhautumiselta ilman toimivaa internet-yhteyttä, kun olet jo muuttanut.

Kannattaa muistaa, että uusi osoite ei päivity automaattisesti operaattorille. Sinun tulee siis ilmoittaa muutosta aina erikseen kodin nettiyhteyttä varten.

Muutto on otollinen ajankohta tehdä laajakaistan vertailu ja kilpailutus varmistamalla, että uuteen osoitteeseen saat sopivimman laajakaistan.

Laajakaistan muuttoilmoitus kerrostaloasunnossa

Kerrostaloasuntoon muuttaessa osassa taloyhtiöissä laajakaista tulee maksutta, niin sanottuna taloyhtiölaajakaistana. Jos maksuton laajakaista löytyy, sen nopeus on useimmiten 10 MB/S ja sen saa päivitettyä edullisesti tätä nopeammaksi. Taloyhtiön tarjoama maksuton perusnetti riittää perustarpeisiin, esimerkiksi uutisten lukuun, sähköpostin käyttöön ja videoiden/kuvien selailuun.

Näet teleoperaattoreiden sivuilta, mikä on tilanne oman taloyhtiösi kohdalla:

Muutto on hyvä aika kilpailuttaa laajakaista myös, vaikka edellinen laajakaistasopimus olisi määräaikainen.

Omakotitalon laajakaista

Omakotitalon ollessa kyseessä, usein jo asuntoilmoituksesta saa tiedon millainen laajakaista taloon kuuluu ja millaisia vaihtoehtoja se tarjoaa. Myös omakotitalon osoitteeseen kannattaa vertailla sopivaa laajakaistaa eri operaattorien liittymistä ja tilata netistä sopivin.

Jos omakotitaloon ei ole riittävää kiinteän laajakaistayhteyden kapasiteettia, voi kilpailukykyinen vaihtoehto kalliin remontin sijaan olla mobiililaajakaista eli mokkulan hankinta.

Kilpailuttamalla netissä laajakaistan voit muutamassa minuutissa säästää jopa satoja euroja vuodessa!

Tutustu eri operaattorien laajakaistahintoihin ja valitse sopivin:

Yhteenvetoa, muistettavaa muutossa laajakaistaan liittyen:

  • Tilaa laajakaista uuteen kotiin pian, kun uusi osoite on tiedossa.
  • Katso operaattorien sivuilta, millainen laajakaista osoitteeseen on tarjolla
  • Hanki tarvittaessa modeemilaite. Voit tilata sen samalla laajakaistan oston yhteydessä operaattorilta.
  • Mieti mihin laajakaistaa käytät ja kuinka nopea yhteyden tulisi olla. Voit nostaa laajakaistan nopeutta myös myöhemmin helposti olemalla operaattorin asiakaspalveluun yhteydessä.

Sivuston viralliset ja lakisääteiset sivuston rekisteriselosteet löydät täällä.