Muista muuttoilmoitus muuttaessasi uuteen osoitteeseen

Muutto suunnitteilla? Mihin kaikkialle pitikään tehdä muuttoilmoitus? Uuteen kotiin muuttaessa täytyy muistaa monta asiaa: osoitteenmuutos, kotivakuutus, sähkösopimus – ja muuttoilmoitus.

Katso muistilistamme ja tee muuttoilmoitus helposti netissä:

  1. Muuttoilmoitus sähköyhtiölle tulee tehdä vähintään kolme arkipäivää ennen muuttoa. Muutto on myös otollinen ajankohta kilpailuttaa sähkösopimuksen hinta ajan tasalle.
  2. Muuttoilmoitus laajakaistaa varten kannattaa tehdä mahdollisimman pian, kun uusi osoite on tiedossa. Näin internet-toimii heti kun astut uuteen kotiisi.
  3. Muuttoilmoitus kotivakuutusta varten. Uuden kodin perustietojen perusteella vakuutusyhtiö laskee tarjouksen.
  4. Muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin onnistuu helposti netissä
  5. Muuttoilmoitus isännöitsijälle, kun muutat kerros- tai rivitaloon.
  6. Jos muutat omakotitaloon, muistathan myös vesi- ja jätehuoltosopimuksen.

Muuttoilmoitus on pieni pakollinen vaiva, joka palkitsee

Muuton yhteydessä on kaikenlaista muistettavaa ja tehtävää, mutta ei kannata unohtaa tehdä muuttoilmoitusta. Kotivakuutus täytyy päivittää, samoin sähköyhtiö on hyvä kilpailuttaa sekä kodin laajakaista. Muutto tuo myös paljon uutta arkeen; työ- ja opiskelumatkat muuttuvat ja uudesta talosta pitäisi löytyä varastot ja kellari pyörille. Muuton ilmoitus on kuitenkin jopa kaikista tärkein ja se on helppo tehdä netissä!

Muuttoilmoitus viranomaisille

Muuttoilmoitus maistraarille lakisääteinen, sillä ilmoituksella päivittyvät mm. mihin kuntaan maksat veroja ja äänestyspaikkasi. Maistraatille kannattaa ilmoittaa aina kun muutat pysyvästi ja asut uudessa kodissa yli 3 kuukautta.

Maistraatille tehtävä muutto on kotikuntalain mukaan pakollinen. Maistraattiin ilmoitetaan nimi, henkilötunnus, uusi osoite ja tieto huoneiston hallintaperusteesta, eli onko osakkaana vai vuokralaisena. Lisäksi käyttömaksut, kuten henkilöluvun mukainen vesimaksu, laskutetaan oikein, ja oikean asukkaan nimi merkitään oveen ja rappukäytävän nimitauluun.

Muuttoilmoituksen viranomaisille voi tehdä netin kautta tai siihen tarkoitetulla lomakkeella postitse. Taloyhtiöille voi ilmoittaa yhteystietonsa joko sähköisesti tai asiakaskäynnin yhteydessä tai soittamalla. Joillakin isännöintiyrityksillä on tähän myös nettisivut, joiden kautta asiointi hoituu helposti. Vastaanottajan täytyy käsitellä ilmoitukset huolellisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Perheen muuttoilmoitus

Tiedot samalla kertaa muuttavista perheenjäsenistä voidaan antaa yhteisellä ilmoituksella. Huoltajat luovuttavat lapsesta lähtökohtaisesti samat tiedot kuin itsestään. Uuden lapsen syntyessä voidaan ilmoittaa vain uudesta henkilöstä syntymäaikoineen. Tietoja on mahdollista täydentää jälkikäteen nimellä.

Muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin onnistuu helposti samasta osoitteesta Postin sivuille ja pääset sinne tästä!

muuttoilmoitus laajakaista Elisa Saunalahti

Sivuston viralliset ja lakisääteiset sivuston rekisteriselosteet löydät täällä.

avain_puhelinliittymä
puhelinliittymät luotettu sivu